У Києві "науково" обґрунтували скорочення заказника Бабин Яр для забудови

Екологи вказали на сумнівні місця в "науковій" експертизі біологів

Стали відомі прізвища біологів, які "науково" обґрунтували скорочення заповідника Бабин Яр у Києві. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

Спочатку київська влада хотіла побудувати військовий цвинтар у Бабиному Яру, який має статус ландшафтного заказника та Національного історико-меморіального заповідника. План передбачав вилучення 14 гектарів з цього унікального природного та культурного об'єкта.

Кількох біологів з Ботанічного саду ім. Фоміна та Національного університету біоресурсів попросили "науково" обґрунтувати причини готовності вилучити 14 гектарів природного заповідника для забудови.

"Нам стали відомі прізвища цих так званих вчених, які не мають поняття про честь та мораль. Це директорка Ботанічного саду ім. Фоміна, доктор наук М. Гайдаржи (голова комісії "експертів", вона фахівець по тропічним рослинам), її заступник доктор наук В. Коломійчук, а також кандидати наук з Національного університету біоресурсів І. Мітяй та К. Маєвський", - пише КЕКЦ.

На думку КЕКЦ, окрім того, що ці біологи почали служити непристойній меті скорочення заповідної території, вони також продемонстрували брак професіоналізму. Наприклад, у їхньому експертному звіті зазначено, що на території заказника були виявлені синиця велика, підкоришник, повзик і дятел звичайний, а потім те, що на досліджуваній території не було виявлено жодного виду тварин, занесених до Бернської конвенції. Насправді, ці тварини занесені до списку 2 Бернської конвенції і перебувають під особливим захистом.

"Громадськість Києва, долаючи величезну протидію київських чиновників та забудовників, рятує зелені зони та створює нові природні заповідні об'єкти. А ці, з дозволу сказати "вчені", замість того, щоб надавати нам допомогу, навпаки, допомагають ці об'єкти скорочувати", - наголошує КЕКЦ.

Нагадуємо, що екологи запропонували столичній владі альтернативні місця для військових кладовищ у Києві замість пам’яток природи та культури Лиса гора та Бабин Яр.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Leo

7 лютого 2023, 13:57

Ну, так що ж ви хотіли, людям заплатили ось вони і відробили

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися