Відбирав мобільні телефони у дітей: в Києві затримали серійного грабіжника

За свої дії грабіжникові загрожує до шести років позбавлення волі

Всього за півтора місяця до чергової частини Дарницького управління поліції надійшла низка повідомлень про пограбування дітей. Батьки постраждалих пояснювали, що на вулиці невідомий чоловік залякував хлопчиків 10-14 років і забирав у них мобільні телефони. Як повідомив начальник відділу кримінальної поліції Дарницького управління поліції Олексій Кабанченко, при реалізації матеріалів справи оперативного обліку правоохоронці з'ясували, що до правопорушень проти малолітніх причетна один людина, її затримали.

Грабіжником виявився раніше судимий за шахрайство та грабіж киянин, якому 31 рік. Він звільнився з місць позбавлення волі в жовтні 2020 року. Своїми жертвами чоловік вибрав беззахисних жертв - дітей. Зловмисник вистежував їх, потім в безлюдних місцях підходив до них, просив показати мобільний, оскільки у його брата нібито телефон вкрали. Після чого чоловік відбирав телефон. У разі опору, він погрожував жертві насильством.

Отримані таким чином електронні девайси грабіжник здавав в ломбарди або продавав на вулицях.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Гості столиці не завжди є ввічливими та добропорядними. Про випадок, коли приїжджий зробив пограбування київського тінейджера повідомили в прес-службі поліції Києва. Так, згідно з інформацією правоохоронців, до них звернувся 17-річний хлопець і повідомив, що на спортивному майданчику до нього підійшов невідомий і погрожуючи предметом схожим на пістолет, відібрав гроші. Підліток розповів, що зловмисник вистрілив в повітря, забрав 500 гривень і зник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися