Десятки дерев незаконно зрізали у парку в Києві (ФОТО)

Що відомо про ситуацію

У Києві зафіксували незаконну вирубку 60 дерев. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію активістів. Це сталося в одному з парків в Оболонському районі столиці.

За даними громадських активістів, невідомі особи вночі спиляли десятки дерев, з яких 20 із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

"На вирубку немає обов'язкового документу, який для зносу зелених насаджень видає КО "Київзеленбуд", а саме "Акту зносу зелених насаджень". Якщо б вирубка відбувалась за законом, то експерти б оцінили кожне дерево, а той, хто замовив вирубку, оплатив відшкодування в бюджет міста", — йдеться в повідомленні групи "Парк Прирічна".

Активісти зазначили, що замість законного шляху дерева нищать вночі, присипають значну частину землею та одразу вивозять стовбури: "Судячи із місць вирубки, вона проводитися або для облаштування проїзду для будівництва мега-паркінгу, або під якісь інші будівлі чи споруди".

Комунальну корпорацію "Київзеленбуд", що не проконтролювала та не захистила дерева, закликали на безкоштовній основі надати саджанці. Столичні комунальники відреагували. Цієї суботи, 15 квітня, кияни планують висадити на місці знищених нові дерева. Для того, щоб правильно підготувати місце висадки, а нові зелені легені парку прижилися, комунальники проведуть планування території, бо поруч є впадина біля колектора, рекультивацію грунту, корчування та пониження пнів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили масштабну схему нелегальної вирубки дерев і збуту деревини. В поліції заявили, що посадовці знищували масиви дерев задля отримання прибутків від продажу матеріалів під виглядом санітарної очистки лісу. У Білоцерківському районі деревину збували у вигляді дров, а у Вишгородському — продаючи дошками.

Нагадаємо, у Києві висадять десятки тисяч рідкісних екзотичних дерев. Три десятки тисяч насіння дерева гінкго столиці передав меценат з Німеччини. Ці дерева належать до найдавніших видів та вважаються символом надії через неймовірну стійкість. Спочатку насіння дерева гінкго будуть проростати у теплицях столиці, потім їх висадять у парках та скверах Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

12 квітня 2023, 19:07

Я читав цю новину тиждень тому. В статті писалось що за одну ніч було зрізано десятки дерев на Оболоні. Ті самі фото і зрізаних дерев емає. Іх вивезли. А у нас що.- вімінено комендантську годину. що середночі бензопилами різали дерева і ніхто не чув? А де була поліція? Чи вона в нас не патрульна. а спляча? Як вантажівки вивозили зрізані дерева? В них були необхідні документи, чи хтось отримував хабарі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися