У Києві висадять десятки тисяч екзотичних дерев

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві висадять десятки тисяч рідкісних екзотичних дерев. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, три десятки тисяч насіння дерева гінкго Києву передав меценат з Німеччини. Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний зазначив, що це дерево належить до найдавніших видів та вважається символом надії через неймовірну стійкість. Спочатку насіння дерева гінкго будуть проростати у теплицях столиці, потім їх висадять у парках та скверах Києва.

"Дерево гінкго недарма вважається символом незламності та надії, адже воно стійке до забруднення повітря, хвороб, комах, грибків, вогню та навіть радіації", – прокоментував Возний.

Торік у Києві висадили майже шість тисяч дерев, понад 61 тисячу кущів та понад сім мільйонів квітів. Значну частину рослин столиця отримала від меценатів.

Дерево гінко є одним з найбільш архаїчних дерев на Землі та походить від первісних голонасінних дерев приблизно 300 мільйонів років тому. Ґінко є нині єдиним представником "перехідної ланки" між папоротями й хвойними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Нагадаємо, ландшафтний заказник місцевого значення "Деснянські луки" створили в Деснянському районі Києва для охорони заплави річки Дніпро у 2020 році. Площа заказника становить 322 гектари. Екологи під час перевірки заказника "Деснянські луки" виявили незаконну забудову та знищення важкою технікою частини природного шару на площі близько трьох гектарі. Там проривається котлован і прокладаються труби. Це є грубим порушенням закону "Про природно-заповідний фонд України". Згодом екологи дізнались, що знищують природу працівники "Київводоканалу".

Читайте також, що Галерний острів у Києві планують знищити забудовники.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василь

1 квітня 2023, 16:06

проти ідіотів з Київзеленбуду не вистоїть ні один символ незламності і надії - недоумки обріжуть їх так, що всі посохнуть і загинуть. Приклади того стоять уздовж вулиць. Той меценат має ще проспонсорувати окремий нагляд за деревами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися