Повінь у Київській області можна побачити з висоти (ВІДЕО)

Ліквідація наслідків стихійного лиха триває

На території Київської області постійно здійснюється моніторинг підняття рівня води. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, фахівці ДСНС здійснили обліт території Броварського району, де поблизу села Погреби вода заблокувала деякі дороги та під’їзди до житлових будинків. Тут чергують рятувальники, які доставляють до суходолу місцевих жителів та відкачують воду в житлових будинках.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Нагадаємо, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. Підвищена небезпека зберігатиметься як мінімум до 17 квітня. Через повені є ризики затоплення заплавних територій, низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок. У найбільшій зоні ризику знаходяться Київ, а також Вишгородський, Броварський та Бориспільський райони Київщини.

Читайте також, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися