Повінь у Київській області: що про підтоплення розповіли рятувальники (ВІДЕО)

Яка зараз ситуація в регіоні

У Київській області ситуація з підтопленням потрохи стабілізується. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, ситуація з підтопленнями на території Броварського та Вишгородського районів Київської області залишається складною. Однак рівень води на більшості підтоплених територій знизився на 10-15 сантиметрів. Рятувальники постійно проводять моніторинг рівня води та здійснюють об’їзд підтоплених будинків. У разі небезпеки для життя та здоров’я мешканців людей евакуюють з підтоплених територій.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Окрім того, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. 

Нагадаємо, у Києві пік весняної повені прогнозують цього тижня, в суботу, 22 квітня. Цьогоріч рівень води в річці Дніпро перевищив минулорічний на метр.

Читайте також та дивіться фото, як у Київській області долають наслідки стихійного лиха за допомогою українських військових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися