Їжачок в батареї - рятувальна операція тривала 6 годин

Цілу ніч рятувальники Kyiv Animal Rescue Group витягували з батареї опалення африканського їжака

"О першій годині ночі 13 березня до диспетчерської Команди порятунку тварин надійшла інформація, що в житловому будинку з вольєру втік африканський їжак і застряг в батареї опалення", - повідомили рятувальники на своїй сторінці в ФБ.

Приїхавши на місце події, рятувальникам довелося спочатку охолодити застряглого страждальця - ізолювати його від розпеченої труби, що б тварина не отримало тепловий удар.

Далі довелося відключати систему опалення і зливати з батареї воду. Після чого, за допомогою болгарки, спробували обережно розширити щілину між секціями, без порушення цілісності конструкції.

Kyiv Animal Rescue Group

Їжак від стресу постійно намагався згорнутися в клубок, що додавало складнощів, - підкреслюють волонтери. Тільки о 6 годині ранку їжак зміг частково висунутися з щілини батареї, після чого був успішно витягнутий.

Kyiv Animal Rescue Group


Зоологи радять:

Африканський карликовий їжак зараз в Україні став популярною домашньою тваринкою.

Перш ніж завести собі їжака, згадайте, що це нічні тварини. Будьте готові до того, що ваш вихованець днем буде, швидше за все, спати в будиночку. Зате вночі він прокинеться і почне активно рухатися і шуміти - тупотіння невеликого за розмірами звіра, його пирхання і подиху не почує тільки глухий.

Ця тварина не може жити в квартирі вільно, як кішка чи собака. Цікавість і здатність забиратися в самі несподівані куточки,  принесуть чимало клопоту і йому, і господарям.

Всі їжаки дуже погано бачать, навколишній світ вони сприймають в чорно-білому кольорі. Тому, єдине, на що вони можуть повністю покладатися - ніс і знайомі запахи.

Африканські їжаки, штучно виведена порода, не впадають в зимову сплячку, але вони комфортно себе почувають при 23-25 градусах тепла.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися