Горить ресторан на вулиці Саксаганського. Рух перекрито. Ця будівля вже забирала життя рятувальників

Сьогодні о 14:10 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС у Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Саксаганського, 38, що у Голосіївському районі столиці, йдеться у повідомленні пресслужби.

На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних підрозділів та передали про повишений ранг пожежі, бо ця історична будівля має дерев’яна легкозаймисті перекриття. Пожежники встановили, що займання виникло на даху двухповерхової будівлі ресторану. Горить 300 кв. м. даху.

На пожежі працюють 14 пожежно-рятувальної машин, 54 рятувальники.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 10 людей з приміщення.

За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

Рух вулицею перекрито. 

Довідка "Коментарів"

Цю будівля має сумнозвісну славу, в ній у березні 2015 року загинуло двоє рятувальників, на них обвалилася стеля  Тоді пожежа розпочалася в офісі, вогонь охопив близько 400 кв. метрів і міг поширитися на сусідні будівлі. Локалізувати вогонь удалося тільки через кілька годин.  

За попередніми даними, займання виникло під дахом, де було багато дерев'яних конструкцій і легкозаймистого утеплювача. У будівлі знищено перекриття між горищем і другим поверхом.

Причиною трагедії стала каністру з бензином.

"Я щойно розмовляв з пожежниками, і вони розповіли, що на горищі цього будинку на Саксаганського був склад із легкозаймистими предметами, понад те - там була ще й каністра з бензином", - зазначав Віталій Кличко.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися