Стало відомо, що врятувало тварин Київського зоопарку від уламків ракети (ФОТО)

Один із уламків збитої ворожої ракети потрапив на територію зоопарку

Екоінспектори показали фотографії дерева, яке врятувало тварин Київського зоопарку від уламків ворожої ракети. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

У ніч проти 16 травня окупанти здійснили комплексну атаку на Київ із різних напрямків одночасно. Один із уламків збитої ракети потрапив і на територію зоопарку. Екоінспектори обстежили територію та пошкоджене дерево - гіркокаштан звичайний, віком більше 50 років. Зламана величезна гілка діаметром до 30 см.

За словами директора Київського зоопарку, каштан врятував тварин. Якщо він попав би у вольєр, то були б інші наслідки. Також у тварин спостерігається стресовий стан. Десь добу, якщо не тиждень, будуть проводитися антистресові заходи, зокрема, буде підвищений раціон. 

Київський зоопарк є об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Уламки ракети також впали на територію одного з парків у Солом’янському районі, було пошкоджено рослинний покрив.

Нагадаємо, що російські окупанти завдали масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 16 травня — атака була максимальною за кількістю цілей за короткий проміжок часу.

Читайте также