Перебої зі світлом: електромережі у Київській області не витримують навантаження

Споживання електроенергії суттєво зростає і призводить до перевантажень розподільчих мереж

Електромережі в Бучанській громаді не витримують підвищеного навантаження - спостерігаються перебої зі світлом. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що окупація та ворожі атаки завдали серйозної шкоди всім комунікаціям. Саме електромережі стали головною мішенню ворога. Енергетики працюють безперервно над відновленням пошкоджених мереж, однак лишається ще багато прихованих пошкоджень на лініях.

Наразі споживання електроенергії значно зростає, і розподільчі мережі внаслідок цього перевантажуються. Як наслідок - аварії на лініях електропередач.

Щоб стабілізувати ситуацію з електроенергією в Бучанській громаді, Бучанська міська рада звернулася до Київської обласної військової адміністрації з проханням виділити кошти ДТЕК для капітального ремонту магістральних електромереж у Бучі. 

"А поки просимо всіх максимально ошадливо споживати електроенергію, так, як ми це робили в умовах блекауту", – каже заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

Нагадуємо, що в Київській області 30 травня проводитимуть ремонтні роботи в електромережах. У зв'язку з цим, мешканців деяких населених пунктів попередили про тривалі відключення світла.

Читайте также