Ракетна атака: у Києві та Київській області чутно вибухи

У столиці та регіоні оголошено повітряну тривогу та збивають ракети

У центрі Києва сьогодні, 29 травня, під час повітряної тривоги прогриміли вибухи, гучно також у Київській області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію місцевої влади.

За даними мерії Києва, екстрені служби виїхали на виклик поблизу центру столиці. Ракетна атака на Київ триває. В столиці та у Київській області працюють Сили Протиповітряної оборони України. Мешканців закликали не покидати укриттів, не знімати роботу сил ППО та зберігати інформаційну тишу.

Наразі відомо про падіння уламків збитої ракети російських окупантів на проїжджу частину дороги в Оболонському районі Києва. Рятувальники гасять уламки ракети, що палають на проїжджій частині дороги. Інформації про постраждалих та руйнування поки що немає.

Нагадаємо, на території Броварської громади під час нічної масованої атаки 29 травня влучань ворожих снарядів та руйнувань не зафіксовано, але є пошкодження будинків. Декілька будинків зазнали пошкоджень від уламків збитих ракет, в основному це розбиті вікна. Поранених та жертв немає. Наразі проводиться обстеження.

Російські окупанти влаштували чергову масовану атаку на Київ в ніч на 29 травня, запустивши ракети та ударні дрони з різних напрямків. У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що столицю атакували безпілотниками Shahed-136 та ракетами Х-101 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Сили Протиповітряної оборони України знищили понад 40 повітряних цілей. Внаслідок збиття повітряних цілей у Подільському районі Києва уламки пробили дах житлового будинку. Інформації про потерпілих немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок потужного обстрілу безпілотниками російських окупантів є пошкодження будинків, постраждалі та загиблий. Про наслідки потужної повітряної атаки 28 травня розповіли в Київській міській державній адміністрації та у військовій адміністрації столиці.

Окрім того, у Київській області внаслідок обстрілу є пошкодження будинків та автомобілів. Поліція фіксує наслідки  падіння уламків безпілотників в кількох районах регіону. В одній із громад є незначні пошкодження приватного будинку – вибиті вікна, в іншій – вибило вікна в одному із закладів харчування. Падіння уламків дронів призвело до лісової пожежі та займання трав’яної підстилки в декількох місцях та до загоряння вантажівки.

Читайте також, як у Києві після обстрілів гасили масштабну пожежу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися