У Київській області чоловік наловив риби на півмільйона гривень (ФОТО)

Громадянин здійснював вилов риби сітками

У Київській області чоловік риболовив під час нересту та отримав штраф на понад півмільйона гривень. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Сьогодні, 31 травня, на Канівському водосховищі поблизу села Проців у Київській області виявили факт порушення правил рибальства під час нерестової заборони.

Громадянин здійснював вилов риби 10 сітками. Чоловік впіймав 335 екземплярів риби, вагою 62 кг, а саме: плітка - 158 штук, лоскирка - 166 штук, чехонь - 3 штуки, карась - 6 штук, білизна - 2 штуки.

Такими діями чоловік заподіяв матеріальну шкоду в сумі 524 тисячі гривень. Дії рибалки є порушенням правил любительського і спортивного рибальства. На чоловіка складено протокол.

Нагадуємо, що купатися в річці Унава на Київщині не рекомендується. Вода річки Унава не відповідає вимогам стандартів для рекреаційного використання за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

"Коментарі" повідомляли, що в Києві природний об’єкт "Заплава орхідей" визнали ботанічною пам’яткою природи місцевого значення. Територія ботанічної пам'ятки природи включає природну заплаву струмка Віта протяжністю близько двох кілометрів. На території пам’ятки природи розташований ліс, який є важливим для збереження гідрологічного режиму навколишніх природних комплексів, та є місцем проживання рідкісних видів флори та фауни.

Читайте также