У КМДА повідомили про наслідки сильної зливи в Києві

Дорожня служба міста ліквідувала 13 локальних підтоплень

Під час вчорашньої сильної зливи в Києві дорожня служба столиці ліквідувала тринадцять випадків локальних підтоплень. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на комунальну корпорацію "Київавтодор", передають "Коментарі".

Стало відомо, що найбільше підтоплень сталося у Дарницькому, Дніпровському та Деснянському районах Києва.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, за минулу добу в Києві випало 36,7 мм опадів (пункт спостереження розташовано на проспекті Науки). Це норма майже за півмісяця. При цьому на лівому березі столиці випало навіть 40-42 мм опадів.

Гідрослужби в основному використовували мотопомпи та інше насосне обладнання. Загалом для ремонту та очищення зливової каналізації комунальна корпорація має 91 одиницю спецтехніки та спеціальних засобів.

Серйозних пошкоджень зелених насаджень через зливу не зафіксовано.

Підтоплень об'єктів метрополітену також не було (відео, опубліковане деякими Telegram-каналами, зняте у 2021 році). 

Зазначається, що за даними Українського гідрометеорологічного центру, сьогодні протягом дня очікується гроза та вітер 15-20 м/с (перший рівень небезпечності, жовтий).

Нагадуємо, що підтоплення ділянок доріг вчора в Києві спостерігалося на вулицях Ташкентській, Грузинській, Сергієнка, Драгоманова, Вересневій та у районі станції метро "Лівобережна".

Читайте также