Стало відомо, як обмежуватимуть споживання електроенергії в Києві

Що буде з електропостачанням побутовим споживачам у Києві

Масовані ворожі обстріли призвели до значних руйнувань енергооб'єктів та спричинила дефіцит в енергосистемі України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської військової адміністрації.

Через ситуацію, що склалася, “Укренерго” застосовує обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу з 18:00 до 24:00. Обсяг обмежень буде розподілений рівномірно між всіма регіонами. В тому числі можливі відключення і для промисловості та бізнесу Києва. 

“Паралельно ми працюємо над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста. Вже прийнято рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Повністю виключати усі ліхтарі не будемо. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%”, - повідомили у військовій адміністрації. 

Також зазначили, що продовжується пошук інших джерел економії, але на звичайних мешканцях. “Побутових споживачів поки економити не будемо! Постачання електроенергії у квартири киян відбуватиметься без обмежень”, - наголосили у КМВА. 

При цьому до містян звернулися з проханням економити електроенергію, особливо у найважливіші для енергосистеми години навантажень - з 18:00 по 23:00. 

“Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему! Так ви допоможете “Укренерго” уникнути потенційних крайніх заходів – застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні. Будьте відповідальними!”, - звернулися до КМВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві перевірили якість надання житлово-комунальних послуг. Про результати перевірки читайте за посиланням.

Читайте также