Актуально

Набридло свавілля: жителі Оболоні перекрили дорогу через багатоповерхову забудову (фото)

Вранці 7 квітня мешканці Мінського масиву вийшли на акцію протесту, перекривши проспект Рокоссовського. Так кияни виступають проти багатоповерхової забудови району.

Зокрема, жителям масиву не подобається прийнятий кілька тижнів тому земельною комісією ДПТ - детального плану території, в рамках якого мікрорайон хочуть забудувати між вулицею Кондратюка, північній і західній кордоном лісу.

Кияни вважають, що в ході забудови масиву не будуть створені достатню кількість соціальної інфраструктури, і збільшиться ряд проблем, які тільки погіршать якість життя жителів Мінського масиву.

"Під час акції мешканці масиву перекрили рух на проспекті Рокоссовського. Це було зроблено для того, щоб показати наскільки ускладниться рух транспорту по ньому після будівництва нового масиву", - говорять учасники протесту.

ДПТ киянам презентували в січні 2020 року. Найбільше городянам не сподобалася те, що забудовник хоче знести гаражний кооператив. На його місці хочуть побудувати багатоповерховий паркінг.

Жителів також обурює поверховість забудови і проект дороги на місці скверу. Крім того, вони не вірять, що місто візьме на баланс нові дитсадки і школи, адже часто такі нові заклади роблять приватними.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися