Зупинили 30 ліфтів. Псевдокур’єри виявилися серійними викрадачами ліфтового обладнання

На Оболоні поліцейські з боєм затримали трьох крадіїв ліфтового обладнання 

Працівники Святошинського управління поліції з допомогою бійців полку поліції особливого призначення № 1 затримали вночі 14 квітня трьох місцевих мешканців, які "спеціалізувалися" на крадіжках ліфтового обладнання.

Про це повідомляє  відділ комунікації поліції Києва.

Щоб знайти викрадачів, правоохоронці продивилися десятки годин відео з камер спостереження, у тому числі тих, що належать до системи "Безпечне місто", опитали десятки свідків.

Вони представлялися кур’єрами, їх охоче пускали до під’їздів будинків, де за допомогою інструментів  вони швидко вирізали з ліфтове обладнання плати та шлейфи.  Виносили здобич  у сумках з маркуванням однієї зі служб доставки. Кольоровий метал здавали на пункти "Вторсировини".

Начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула повідомив:

Правопорушників затримали після чергової крадіжки на столичній Оболоні. Чоловіки пересувалися на автомобілі, в багажнику якого знаходилися зрізані ліфтові шлейфи, інструменти для демонтажу та відкриття дверей, а також рюкзаки служби доставки. Місцевих мешканців 1982, 1980 та 1978 років народження затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України

За словами правоохоронців, затримані причетні щонайменше "до 30 аналогічних злочинів на території столиці. Також у слідства є всі підстави вважати, що зловмисники причетні ще до ряду крадіжок".

Слідчі провели невідкладні обшуки за місцями проживання затриманих, у гаражних боксах та автомобілях. Поліцейські вилучили два автомобілі, якими пересувались чоловіки, три велосипеди, котрі, ймовірно, були викрадені (фото велосипедів є сайті Нацполіції Києва), а також зрізані ліфтові шлейфи та спеціальні інструменти для їх демонтажу.

Суд відправив крадіїв під цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до шести років в’язниці. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися