Під Києвом унаслідок вибухів в приміщенні МВС загинули люди: подробиці

Внаслідок вибухів загинули чотири працівника Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС

Вчора у селі Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області сталася пожежа у складському приміщенні Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Внаслідок цього загинули чотири працівника ДНДЕКЦ. Про це повідомила Суспільному речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова, передають "Коментарі".

Учора, 19 серпня, було чутно потужні вибухи у районі Кільцевої дороги. Повітряна тривога не була оголошена. Стало відомо, що пожежа виникла у промзоні на ділянці, що перебуває на території області.

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що пожежа виникла на території Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у складському приміщенні. Причиною вибухів стала експертиза вибухонебезпечних предметів у ДНДЕКЦ, де відбулася детонація.

Нагадуємо, що на Київщині вже відновлено 187 зруйнованих росіянами закладів освіти. Загалом унаслідок активних бойових дій у Київській області було пошкоджено та зруйновано 232 заклади освіти. Їх відбудова почалася відразу після деокупації.  У зоні бойових дій або під окупацією перебувало 136 шкіл та 175 дитячих садків. Крім закладів освіти на територіях, що були під окупацією, ще в 10 громадах області заклади освіти зазнали руйнувань внаслідок ракетних ударів.

Як раніше писали "Коментарі", голові ВЛК у Києві повідомлено про підозру у підробленні медичної документації про непридатність до служби. Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру за фактом службового підроблення одному з голів Військово-лікарської комісії Києва. Підозрюваний склав та видав фіктивні довідки про непридатність до військової служби трьом громадянам.

Читайте также