У Київській області прикордонники виявили кілька десятків колаборантів (ФОТО)

Протягом літа прикордонники виявили в Київській області 34 колаборанти

Протягом літа в Київській області прикордонники виявили 34 колаборанти та 1840 проблемних документів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, передають "Коментарі".

За три місяці літа прикордонники під час проведення безпекових заходів у Київській області викрили 34 особи, можливо, причетних до колабораційної діяльності. Також виявлено 1840 недійсних і підроблених документів, серед яких паспорти, візи, посвідки на проживання в Україні, посвідчення водія тощо. А у 107 іноземців прикордонники зафіксували перевищення терміну перебування в Україні.

Також прикордонники виконали майже 3 тисячі доручень уповноважених державних органів, виявили та передали компетентним органам понад 100 осіб, які перебували в розшуку за вчинення різних правопорушень, 131 особу передали до Нацполіції через підозру керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Також у 78 випадках прикордонникам вдалося виявити наркотичні речовини та психотропи, які знаходили за допомогою службових собак.

picture

Нагадуємо, що слідчі Нацполіції викрили псевдоволонтера, який торгував гуманітарною допомогою, призначеною мешканцям Ірпеня. Стало відомо, що фігурант продавав медикаменти, ковдри, матраци та інші предмети першої необхідності, надіслані з-за кордону у 2022 році. Допомога призначалася для жителів Ірпеня, які постраждали під час окупації міста російськими загарбниками.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві відстояли вирок зраднику, який здав ворогові позиції ЗСУ. Чоловіка засуджено до 15 років ув’язнення за державну зраду. У березні 2022 року обвинувачений розмістив через свій телеграм-канал інформацію про місце дислокації військової техніки та підрозділів ЗСУ на території столиці. У подальшому ворог з "Градів" та "Смерчів" неодноразово здійснив обстріли цих підрозділів, внаслідок чого дві особи загинули та ще четверо отримали тілесні ушкодження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися