​​У Києві підрядник "заробив" 4 млн грн під час ремонту футбольного поля для дітей

Підрядник вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо стану виконання робіт

У Києві судитимуть підрядника, який привласнив чотири мільйони гривень під час ремонту дитячого футбольного поля. Санкція статті передбачає порання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Дитячо-юнацька спортивна школа "АТЛЕТ" та підрядна організація уклали договір на капітальний ремонт футбольного поля у Дарницькому районі столиці.  Далі керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт фіктивні, вказавши, що роботи виконані у повному обсязі. На підставі вказаних актів на рахунки підрядника було перераховано 8, 8 млн гривень. 

Також слідство встановило, що обсяги фактично виконаних робіт завищені, а при їх виконанні допустили ряд істотних порушень. Збитки, завдані столичному бюджету, становлять понад 4 млн гривень.

Зазначимо, що підряднику загрожує позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Раніше в межах цього ж кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру директору ДЮСШ за фактом службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

"Коментарі" раніше писали, що у Києві посадовець комунального підприємства отримав підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час  будівництва Подільського мосту. Йдеться про суму в розмірі 6,5 млн грн під час закупівлі піску.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися