На Київщині чоловік намагався продати червонокнижну рись

Чоловік поводив себе агресивно та відмовлявся віддавати тварину

На Київщині затримали підпільного торговця червонокнижними тваринами. Чоловік намагався продати рись.

Про це повідомляє Поліція Київської області.

До поліції надійшло повідомлення від членів зоозахисної організації "URSA", які побачили публікацію в інтернеті про продаж тварини, яка занесена до Червоної книги України. Правоохоронці спільно із зоозахисниками провели оперативні заходи, під час яких, при продажі тваринки затримали "бізнесмена" та вилучили рись. Зловмисником виявився 36-річний житель столиці, який навіть не мав документів на представницю котячих.

Привезли як котика в переносці за домовленістю. Зоозахисним організаціям, зокрема нашій URSA, не бракує роботи, щоб ще й нагадувати торговельним майданчикам їх же правила роботи. Завдяки оперативній реакції Обухівського управління поліції Київщини тварину вилучено. На жаль, завдяки певним онлайн платформам вони продаються й далі, - зазначила Тетяна Гончарова.

Чоловік поводив себе агресивно до правоохоронців та відмовився передавати їм тварину. Поліцейські попередили порушника про намір скласти протокол щодо непокори закону, на що чоловік розгнівався та пошкодив перенесену клітку, в якій перебувала тварина.

Правоохоронці склали адміністративний протокол за фактом злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліцейського. Наразі тварину передано до відповідного центру тимчасового утримання. Подальшу долю правопорушника вирішить суд.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що патрульні Київщини врятували песика від пожежі під час патрулювання автодороги Київ — Чернігів — Нові Яриловичі, на 54 км у селі Семиполки. Поліцейські побачили траву, що сильно палала.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир Яковлєв

8 вересня 2023, 11:57

Ну, що, за порушення законодавства треба карати безумовно! І не тільки природоохоронного. Треба карати і за непокору представникам органів правопорядку, бо це вже стає нестерпним! Є ж процедура, виправдана роками: якщо особа, яку у чомусь звинувачують, не згідна із вимогами правоохоронців, то вона маж право викласти свої заперечення у протоколі, а також потім оскаржувати незаконні дії правоохопронців. І якщо протиправність дій правоохоронця буде доведена, йому мало не стане - повірте особі яка працювала у правоохоронних та природоохоронних органах не менше 25 років. А чинити спротив посадовим особам, які охороняють Закон та права громадян - це злочин чи правопорушення, які навіть у разі помилок правоохоронців не звільняють особу, яка вчиняє спротив чи непокору представникам влади, від покарання! А то у нас вже навіть судді у пёяному стані сідають за кермо, вбивають людей та ще можуть вчинити непокору! Хоча я, наприклад, не виправдовую зовсім поліцейського який вбив трьома пострілами в спину, який тікав від нього після рукоприкладства, але можна й стан поліцейського зрозуміти - озброєного правоохоронця порушник намагається не тільки не слухати. а ще й вчиняє бійку, наслідки якої практично непередбачені! Влада є влада, а озброєний правохоронець може зброю, надану Державою, використати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися