У Києві шахраї заробляли "на лікуванні дитини", використовуючи реальні фото

Зловмисники ошукали щонайменше 11 громадян

Київські правоохоронці викрили шахраїв, які зламали Instagram сторінку та ошукали людей під виглядом збору коштів на лікування дитини. Одного з "бізнесменів" вже затримали. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Чоловіку повідомили про підозру у пособництві в заволодінні чужим майном, вчиненому шляхом обману за попередньою змовою групою осіб з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Згідно з даними слідства, група шахраїв зайшла на особисту сторінку громадянки в соціальній мережі. Вони почали використовувати реальні фотографії її дитини та поширювати публікації із закликом допомогти зі збором коштів на її лікування. На неправдиву інформацію відгукнулись знайомі та друзі жінки, які почали переказувати гроші на "лікування дитини" на банківську картку шахраїв.

Після того як банківська установа заблокувала рахунок шахраїв, останні змінили у пості номер картки та продовжили проводити "збір". У такий спосіб зловмисники ошукали щонайменше 11 громадян. 

За клопотанням прокуратури підозрюваного взято під варту. Наразі встановлюється коло його спільників, а також інші особи, які відгукнулися на оголошення шахраїв та здійснили перекази грошових коштів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині судитимуть колишнього посадовця однієї з міських рад регіону. Його обвинувачують у розтраті  майже 1,9 млн грн.


Читайте также