Колишнього посадовця однієї з міських рад Київщини судитимуть за розтрату майже 2 млн грн

Заступнику міського голови загрожує до 12 років позбавлення волі

На Київщині судитимуть колишнього посадовця однієї з міських рад регіону. Його обвинувачують у розтраті  майже 1,9 млн грн.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Справа стосується колишнього заступника міського голови виконавчого комітету однієї з міських рад Київщини за фактом розтрати чужого майна. Слідство встановило, що він виконуючи обов’язки міського голови, уклав з товариством договір на поставку світлодіодних світильників для зовнішнього освітлення на невигідних для міськради умовах. Також ціни значно перевищували ринкові.

Згідно з актом прийняття-передачі, який був підписаний посадовою особою міськради, на рахунок товариства було перераховано 3,6 мільйона гривень бюджетних коштів. За результатами судово-економічної експертизи встановлено, що орган місцевого самоврядування переплатив майже 1,9 мільйона гривень.

Прокурори наголошують, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що детективи Бюро економічної безпеки України затримали службовців підприємства, які ухилялися від сплати митних платежів під час оформлення товарів на Київській митниці. Зараз триває перевірка всіх працівників митниці. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися