За зруйновану від вибуху багатоповерхівку відповідатиме «Київгаз». Знайшли винних

П’ятьом службовим особам АТ "Київгаз" повідомлено про підозру.


Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

26 квітня 2021 року за результатами розслідування першому заступнику голови правління АТ "Київгаз", трьом головним інженерам Управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці АТ "Київгаз" повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило загибель людей, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України. За цією статтею передбачається позбавленням волі на строк до восьми років.

Запобіжним заходом їм обрали цілодобовий домашній арешт з обов’язком носити електронний засіб контролю.

Крім того, зазначає прокуратура, вживаються заходи до заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка з серпня 2020 року знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області.

Комплексна судова експертиза дійшла висновку, що службові особи АТ "Київгаз" під час здійснення повірки побутових лічильників газу у будинку на вулиці Соломії Крушельницької №1, допустили порушення вимог ряду нормативно-правових актів: "Правил безпеки систем газопостачання", "Кодексу газорозподільних систем" та інших, в частині встановлення технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу. У наслідок чого стався вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі 5 осіб та травмування 3 людей.

Крім того,  мешканцям будинку заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 53 млн грн.

Раніше "Коментарі" показали, скільки шкоди може принести інженерна помилка. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися