Державі передали вантаж металів на 6 млн грн, яке київське підприємство намагалося приховати

Комерсанти намагались вивезти змішану партію подрібнених обпалених електронних плат

ДБР передало в управління Національному агентству України з питань розшуку активів арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали. Їх загальна вартість 5,8 млн грн.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

У січні цього року працівники ДБР розкрили злочинну схему вивезення з України брухту, який містив кольори та дорогоцінні метали. Встановлено, що протягом 2022-2023 років київське підприємство вивозило до Німеччини цілі та подрібнені мікросхеми, які містили у собі ці метали, представляючи їх як "шлак мідноцинковий".

Після інспекції вантажного автомобіля правоохоронці виявили, що вміст не відповідає інформації, зазначеної в митній декларації. Комерсанти намагались незаконно вивезти різнорідну партію подрібнених і пошкоджених електронних плат. Продукцію вагою майже 23 тонни вилучили і як підтвердила експертиза, у його складі є дорогоцінні й кольорові метали. Зокрема 1,3 кг золота, 4,8 кг срібла, 229 грамів платини, 619 грамів паладію та майже 6 тонн міді. 

Наразі триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями митниці. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру ще двом особам у справі щодо незаконного заволодіння земельними ділянками площею понад 1 200 га на Київщині.



Читайте также