У справі про заволодіння держземлями на 2 мільярди під Києвом, збільшили коло підозрюваних

Мова йде про незаконне заволодіння земельними ділянками площею понад 1 200 га

Прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру ще двом особам у справі щодо незаконного заволодіння земельними ділянками площею понад 1 200 га на Київщині. Мова йде про колишніх начальника одного з відділів у Фастівському районі ГУ Держгеокадастру у Київській області та начальника Міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпені ГУ Держгеокадастру у Київській області.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Розслідування встановило, що протягом 2018-2019 років організатор злочину, користуючись впливом на посадових осіб Головного управління Держгеокадастру у Київській області, а також маючи зв’язки з представниками чиновницького класу в різних галузях, спланував схему надання державних земельних ділянок для їх перепродажу під забудову підконтрольним компаніям.

Задля реалізації схеми використали процедуру безкоштовної приватизації земельних ділянок пільговими категоріями населення, зокрема зі статусом учасника бойових дій. Проте реалізація такого права здійснювалась формально на підставі підроблених документів.

На сьогодні встановлено два епізоди злочинної діяльності – заволодіння майже 920 га державної землі у м. Фастові та близько 284 га ДП "Пуща-Водиця" поблизу міста Києва.  

15 серпня 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру 5 особам, серед яких організатор злочинної схеми та ще 4 учасники.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині судитимуть колишнього посадовця однієї з міських рад регіону. Його обвинувачують у розтраті  майже 1,9 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися