У Києві підрядник "заробив" майже 10 млн грн на ремонті стадіону: подробиці

Підрядник завищив вартість за роботи, які фактично не були виконані

Київські слідчі повідомили про підозру підряднику, який заволодів майже 10 млн грн на ремонті стадіону. Раніше за службову недбалість оголошено про підозру заступнику директора спорткомплексу, дії якого спричинили держбюджету збитків на суму 2,9 млн грн. 

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції. 

Слідчі встановили, що керівник підрядної компанії уклав передню угоду з комунальним підприємством, яке є виконавчим органом Київської міської ради щодо виконання ремонтних робіт у фізкультурно-оздоровчому комплексі на вулиці Райдужна. Було підписано акти виконаних робіт, втім фактичний обсяг робіт на об'єкті не був виконаний.

Експертний висновок підтвердив, що погоджені будівельні та ремонтні роботи та відповідна оплата не відповідали проектній документації та угоді про ціну. Отже, підрядник завищив вартість на 9 785 512 гривень за роботи, які фактично не були виконані. Пізніше 47-річний посадовець використовував отримані незаконні кошти на свій розсуд.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчинені кримінального правопорушення – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що керівництво Комунальної організації "Київмедспецтранс" відсторонили від посад. Їх підозрюють у розкраданні 13 млн грн на каретах "швидких".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валентина

15 вересня 2023, 13:44

никак не удавятся деньгами..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися