У Києві діти з приватного садочка потрапили до лікарні з отруєнням: результати перевірки

Виявлені порушення становлять загрозу для життя або здоров`я дітей

Діти, які відвідують приватний заклад дошкільної освіти у Києві отруїлися. Загалом захворіло 4 дітей, всі були госпіталізовані. Постачальником харчування до закладу є ТОВ "Кідс Кейтеринг Київ".

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

На початку вересня спеціалісти провели рейд, який включив інспектування приватного дошкільного навчального закладу за двома адресами: вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б. Основна мета перевірки полягала в оцінці відповідності законодавчим вимогам у сфері безпеки та якості харчових продуктів, включаючи проведення інших лабораторних аналізів.

За результатами видано: 

- акти складені за результатами проведення позапланового заходу (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти

- рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів

- припис про усунення порушення вимог законодавства

Фахівці виявили бактерії групи кишкової палички, 2 проби води не відповідають вимогам.

Виявлені порушення становлять загрозу для життя та/або здоров`я дітей. Тому, Головним державним інспектором винесено Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, видано Приписи про усунення порушення вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин, - йдеться в повідомленні. 

"Коментарі" писали, що маленька дитина випила розчинник та загинула. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов. За його словами, трагедія сталася у Білоцерківському районі Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися