У Києві двох експосадовців міграційної служби підозрюють у розкраданні 88 млн грн

З виділених на ремонт 205 млн грн експосадовці привласнили понад 88 млн грн

Двох працівників Державної міграційної служби та підприємця з рф звинувачують у привласненні бюджетних коштів на понад 88 мільйонів гривень. Правоохоронці проводять розслідування щодо зловживання під час реконструкції адміністративної будівлі міграційної служби в Києві.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Наразі підозрюється ексзаступник Голови ДМС, ексначальник Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС та бізнесмен.

Деталі оборудки 

Розслідування встановило, що у 2015 році Державна міграційна служба отримала від державного будівництва у центрі Києва будівлю для створення в ньому центрального офісу служби. Бізнесмен, який протягом тривалого часу утримував "близькі" відносини з представниками ДМС та іншими особами впливу, спрямував зусилля на організацію складної схеми розкрадання бюджетних коштів. Ця схема використовувала осіб, які були під його контролем у структурі міграційної служби.

Так бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами, виділеними на облаштування будівлі. Вони зокрема сприяли бізнесмену в укладанні договорів з підконтрольними йому компаніями.

Протягом років злочинна група здійснювала шахрайські дії, які призвели до незаконного володіння бюджетними коштами. Це досягалося за допомогою завищення вартості виконаних робіт, оформлення фіктивних документів та подвійного нарахування робіт. У результаті реконструкції будівлі, яка повинна була стати центральним офісом Державної міграційної служби, не була завершена до сьогоднішнього дня. Комп'ютерні системи з відповідним програмним забезпеченням існували лише на папері, а компанії, які були відповідними для реконструкції, припинили свою діяльність.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині підозрюють службовця лікарні, чия недбалість на закупівлі медобладнання призвела до збитків у понад 1,4 млн грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися