Ґвалтували жінок та дітей під час окупації Київщини: судитимуть двох російських окупантів

Жертвами статевих злочинів стали 12 потерпілих

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців рф, які гвалтували жінок та дітей під час окупації Київщини.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що у березні 2022 року під час окупації населеного пункту на Київщині 28- та 31-річні військовослужбовці роти снайперів 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади збройних сил рф вчинили серію злочинів сексуального характеру.

Окупанти увірвалися до будинку молодого подружжя та, погрожуючи зброєю, по черзі зґвалтували дружину.  При цьому воєнні злочинці змушували спостерігати за всім її чоловіка. Згодом один з окупантів зґвалтував їхню 4-річну доньку. Після цього злочинці проникли до іншого будинку, де також, погрожуючи зброєю, зґвалтували вагітну жінку та неповнолітню дівчину.

Пізніше цього дня військовослужбовці рф вдерлися до будинку ще однієї жінки та намагались її зґвалтувати, але отримавши опір вони пішли до сусіднього будинку. Там злочинці ізолювали по окремим кімнатам матір та її неповнолітню доньку та по черзі їх зґвалтували. При цьому військові закрили на кухні членів родини, що проживали в будинку, аби ті не змогли чинити опір.

Загалом постраждали 12 осіб від дій військовослужбовців рф. Досудове розслідування здійснювалося ГУ Нацполіції України за спеціальною процедурою (in absentia).

Жахлива статистика 

Починаючи з 24 лютого 2022 року, Офіс Генпрокурора зафіксував 235 випадків сексуального насильства, пов’язаних з конфліктом (СНПК). З цих випадків 150 постраждалих є жінками, а 85 - чоловіками через дії російських військовослужбовців. Серед постраждалих є 13 неповнолітніх, зокрема 12 дівчат і 1 хлопець (вид сексуального насильства, не пов'язаний зі зґвалтуванням).

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київські прокурори засудили до 14 років позбавлення волі чоловіка за сексуальне насильство над малолітнім хлопчиком.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися