На Київщині піймали "на гарячому" суддю-хабарника: подробиці

Неправомірну вигоду він отримував двома траншами

Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного піймали на корупції суддю Броварського міськрайонного суду в Київській області. Цей суддя вимагав хабар розміром 4 тисячі доларів США за "коректне вирішення питання" під час засідання суду.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

За даними слідства суддя отримав хабар від представника однієї зі сторін у цивільній справі. Він обіцяв винести рішення на користь заявника. Крім того, цей суддя попався на "гарячому"  при отриманні траншу неправомірної вигоди розміром 3 тис. доларів США.

Гроші він отримував двома траншами: спочатку одну тис. доларів за рішення, що зобов'язало іншу сторону шукати додаткові докази у справі, а ще 3 тис. – за рішення про стягнення боргу на додаток позивача.

Наразі судді оголосили підозру за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Коли у нього проводилися обшуки, спецслужбовці виявили розфасовані в різних конвертах 15 600 доларів США. Тривають наступні дії, вирішується питання щодо обрання фігуранта запобіжного заходу.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві викрили злочинне угрупування, яке збувало дані з закритих державних баз про вищих чиновників, військовослужбовців і правоохоронців.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися