Зливали інформацію про військовослужбовців ЗСУ: у Києві викрили банду, яка забувала секретні дані

"Клієнти" замовляли необхідну інформацію та оплачували відповідну суму через криптогаманці

У Києві викрили злочинне угрупування, яке збувало дані з закритих державних баз про вищих чиновників, військовослужбовців і правоохоронців.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Підозри отримали керівник детективного агентства та поліцейський. Працівник одного з центральних органів державної влади підозрюється у підбурюванні до несанкціонованих дій з такою інформацією та її розповсюдженні.

За висновками слідства, особа використовувала детективне агентство як прикриття для своєї діяльності в даркнеті, де створила складну мережу веб-ресурсів. Її основна функція полягала в анонімному зборі інформації про громадян України на замовлення.

Для пошуку деяких покупців організатор використовував тематичні групи в одному з месенджерів. Ці "клієнти" замовляли необхідну інформацію та оплачували відповідну суму через криптогаманці. Щоб отримати доступ до конфіденційних даних із закритих баз, детектив залучив співробітників центрального державного органу та поліцейського до цієї схеми. Правоохоронець, за проханням працівника держоргану, передав детективу дані із захищеної бази, яку він використовував.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та документацію у тому числі витяги з закритих баз даних. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві затримали зловмисника, який підробляв рішення судів, довідки про непридатність до військової служби та різноманітні документи держустанов.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися