У Києві врятували собаку, який упав у бетонне гирло ріки Либідь (ФОТО)

Рятувальники тварин оперативно прибули на місце події

У Києві врятували собаку, який упав у бетонне гирло ріки Либідь. Про це повідомляє Kyiv Animal Rescue Group, передають "Коментарі".

У вечірній час 21 вересня до столичних рятувальників тварин звернувся чоловік, який виявив, що у бетонному гирлі річки Либідь опинився собака, який виглядає хворим та кульгає вверх по течії вздовж рівчака.

Рятувальники оперативно прибули на місце події і розпочали пошуки тварини.

Річка Либідь у даному місці вузька, але бетонні береги, висотою понад 2 метри, роблять завдання вибратися звідти важким навіть для людини. Тому підняти собаку було обов'язково, особливо враховуючи, що навіть невеликий дощ може призвести до виходу річки з берегів та затоплення рівчака.

Собака відійшов не дуже далеко від місця, де його бачили. До рятувальників він поставився упереджено: почав тікати вплав по воді. Проте команді вдалося наздогнати собаку і помістити в спеціальну переноску.

Сам собака важив близько 30 кілограмів, тому підняти його і переноску без відповідного обладнання було б надзвичайно складно. Рятувальники використали систему поліспаста, яку прив'язали до дерева та автомобіля, щоб підняти переноску з врятованою твариною на поверхню. Після цього собаку було доставлено до клініки.

Як раніше писали "Коментарі", у столичному зоопарку цього вікенду гарбузовими смаколиками ласуватиме горила Тоні. Для горили Тоні приготували запечений гарбуз з медом, посипаний виноградом та горішками у велетенський гарбузовій тарілці разом зі свіжою зеленню та фруктово-овочевим асорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися