Через стрілянину на блокпосту в Києві щодо одного з бійців прокуратура відкрила справу

Досліджуються всі обставини події

У зв'язку з інцидентом стрілянини на блокпосту в Києві правоохоронні органи розпочали кримінальне розслідування. Ведеться аналіз можливого перевищення службових повноважень бійцем територіальної оборони, який використав зброю для зупинки автомобіля.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

12 жовтня на одному з встановлених блок-постів у Києві під час перевірки документів один з водіїв відмовився виконати вимоги зведеного наряду  та намагався проїхати без перевірки, у зв’язку з чим член ДФТГ відкрив вогонь з автоматичної зброї та зупинив автомобіль, пошкодивши одне з коліс.

За фактом перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалось застосуванням зброї працівником правоохоронного органу, за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону слідчими поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України, - йдеться в повідомленні. 

"Коментарі" також писали, що у столиці України правоохоронці затримали чоловіка, у якого в гаражі було облаштовано сховище для зброї та боєприпасів. Під час проведення обшуків були вилучені гранати, ракети та переносний протитанковий комплекс.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

13 жовтня 2023, 19:02

Якщо бійцям на блок-постах не можна застосовувати зброю проти втікачів, заберіть у них автомати, розберіть блок-пости і нехай люди йдуть додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися