Київського податківця затримали за списання податкових зобов’язань: які хабарі він отримував

Санкція інкримінованої статті передбачає до 10 років позбавлення волі

Київські прокурори затримали начальника одного з відділів ГУ ДПС у місті Києві за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. За 1 тис. доларів США він списував податкові зобов’язання. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За даними слідства, громадянин звернувся до ГУ ДПС у Києві щодо уточнення підстави накладення обтяжень на рухоме майно його близьких осіб та можливості скасування цих обтяжень. Під час консультації з цих питань 39-річний податківець повідомив, що через наявність заборгованості зі сплати певних податків йому була нарахована пеня, що автоматично призвело до накладення обтяжень на майно боржника.

При цьому, посадовець запропонував списати нараховану пеню та зняти усі діючи обтяження за умови сплати основної суми податкових зобов’язань, а також передачі неправомірної вигоди у сумі 1 тис. доларів США. 13 жовтня після отримання хабаря податківця затримали.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання запобіжного заходу. Санкція інкримінованої статті передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Фастівському районі Київської області під час отримання хабаря затримали прокурора. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися