На Київщині без світла залишилися десятки тисяч родин: подробиці

У Київській області через негоду сталися аварії на електромережах

У Київській області сильний дощ та вітер до 25 м/с, що розпочалися сьогодні вночі, призвели до аварій на електромережах. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передають "Коментарі".

Унаслідок буревію пошкоджено 108 ліній 10 кВ та 2 774 трансформаторні підстанції, інформує ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Наразі світла не мають 88 353 родини майже по всій Київській області. Найбільше постраждали Обухівський, Фастівський та Бучанський райони. 

Фахівці посилено працюють над ліквідацією наслідків негоди, але сильний вітер та падіння дерев і конструкцій дещо ускладнюють роботу.

Згідно з прогнозами синоптиків, негода триватиме весь день 28 жовтня. Негода може призвести до подальшого падіння дерев та обриву проводів.

Як раніше писали "Коментарі", київський ДТЕК повідомив, чи готові об'єкти критичної інфраструктури працювати в блекаути. На території Київської області було проведено огляд понад 50 об’єктів критичної інфраструктури для визначення їх готовності до функціонування під час вимкнення електроенергії та переходу на альтернативне живлення.

Читайте также