На Київщині затримали підлітка на мотоциклі, який у фейковому застосунку "Дія» накинув собі три роки

Маму хлопця притягнули до адмінвідповідальності

На Київщині 15-річний підліток використав фальшивий застосунок  "Дія", щоб видавати себе як повнолітній. Прикордонники зупинили молодого чоловіка, який керував мотоциклом марки Honda для перевірки. У нього не було жодних документів, таких як водійське посвідчення, а також документів на реєстрацію мотоцикла.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Під час огляду мотоцикла виявилося, що номер рами був повністю знищений саморучним способом. Для підтвердження особи хлопець пред’явив прикордонникам паспорт громадянина України в мобільному додатку "Дія". За цим документом молодику було 18 років. Проте поліцейські встановили, що застосунок "Дія", яким користувався підліток, був фейковою копією зі схожим дизайном. За справжніми цифровими документами молодому чоловікові було лише п'ятнадцять років. Він визнав, що придбав фальшивий додаток через один із телеграм-каналів та додав собі років, щоб мати доступ до послуг, які доступні лише повнолітнім.

Маму хлопця притягнули до адмінвідповідальності за ст. 184 КУпАП "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві правоохоронці затримали 17-річного хлопця, який викрав автомобіль свого знайомого. Під виглядом інтересу до покупки автомобіля та перевірки його технічного стану, підліток взяв ключі разом з документами, а потім продав "Жигулі".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися