Ексзаступниця голови КМДА присвоїла майже 2 мільйони доларів

Жінка діяла за шахрайською схемою

Колишню заступницю очільника Київської міської держадміністрації обвинувачують у фінансовому злочині. За слідством, вона незаконно заволоділа коштами, від продажу кримської нерухомості, в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Прокуратура АР Крим та м. Севастополя. 

У 2021 році потерпілий, маючи майно на окупованому півострові, вирішив його реалізувати, щоб уникнути незаконної "націоналізації" його майна з боку окупаційних влад. Загальна сума продажу склала 1 927 000 доларів США (53 471 552 гривні).

Посадовиця переконала  постраждалого, що зможе допомогти у переказі грошей з окупованого Криму на материкову частину України. Оскільки колишня заступниця голови КМДА була добре відомою в політичних і бізнесових колах та мала значні фінансові ресурси, потерпілий прийняв її пропозицію.

Чоловік виконав усі вказівки обвинуваченої, щодо передачі коштів її спільнику на окуповану територію. Проте пізніше колишня чиновниця, шляхом обману, привласнила собі ці кошти та відмовилася передати їх потерпілому, спричинивши матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що мешканець Києва з поплічниками організував крадіжку обладнання з філії підприємства критичної інфраструктури.



Читайте также