На Київщині зафіксували захворювання небезпечною хворобою

Люди дуже вразливі на цю хворобу

У Київській області зафіксовано випадки інтоксикації, припускають, що це може бути через ботулізм, і це сталося після споживання саморобних консервованих овочів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Ботулізм - це серйозне захворювання, яке може мати серйозні наслідки, включаючи смертельний фінал. Збудником ботулізму є анаеробна бактерія, яка в умовах відсутності кисню виробляє небезпечний токсин – ботулотоксин (входить до числа найбільш смертельних отрут), вражає нервову систему, що може привести до паралічу дихальних м’язів.

Люди дуже вразливі на цю хворобу, і час, коли вона може проявитися, дуже коротко. Інкубаційний період захворювання триває лише від кількох годин до 2-3 днів. Тривалість цього періоду залежить від кількості ботулотоксину, який потрапив в організм людини. Симптоми хвороби постійно починаються раптово, і вони включають порушення зору, м'язову слабкість, сухість у роті, відчуття "туману", роздвоєння предметів, "сітку" перед очима, далекозорість, відчуття чужорідного тіла в горлі, першіння та ускладнене ковтання їжі. Це може призвести до летальних наслідків.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській обласній дитячій лікарні вперше провели процедуру пересадки шкіри дитини, яка отримала серйозні опіки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися