З України хотіли вивезти обладнання для винищувачів МіГ-29 (ФОТО)

Злочинці планували вивезти продукцію до зарубіжних клієнтів

Служба безпеки України затримала трьох осіб, які намагалися незаконно вивезти з України обладнання, призначене для винищувачів МіГ-29.  припинила діяльність міжнародного каналу, спрямованого на нелегальний вивіз комплектуючих до бойових літаків.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

У результаті спільних операцій, проведених у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі, затримали організатора незаконного обігу та двох його спільників. Зловмисники намагалися незаконно реалізувати партію запчастин для авіадвигунів на суму близько 2,5 мільйонів гривень азійським замовникам. За наявними даними, ці комплектуючі були вироблені раніше з великого промислового підприємства "Мотор Січ".

Злочинці планували вивезти продукцію до зарубіжних клієнтів, уникаючи митного контролю та приховуючи її від офіційної реєстрації при вивезенні з України. Крім того, вони хотіли вивезти з України радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується для розпізнавання літаків у режимі "свій-чужий" системою ППО.

Також в Одеській області співробітники СБУ затримали "на гарячому" одного із фігурантів, що хотів переправити авіапродукцію до однієї з країн Східної Азії через невизнане Придністров’я.  Щоб таємно вивезти товар, ділок заховав його у технологічних порожнинах власного авто.

Відповідно до розслідувань, організатором цієї "схеми" виявився підприємець із Харкова. Для пошуку іноземних клієнтів він публікував оголошення про продаж авіакомплектуючих на спеціалізованих інтернет-ресурсах. Під час проведення обшуків за адресами проживання осіб, затриманих у цій справі, було визначено значну кількість агрегатів для виробництва авіаційної техніки України, які готові до відправки за кордон.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили трьом затриманим про підозру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліцейські Києва подали до суду матеріали щодо військовослужбовця, який сприяв визнанню призовників непридатними до служби. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися