Масову загибель риби виявили в одному з озер у Києві (ФОТО)

Що відомо про ситуацію та перевірки

У Деснянському районі Києва в озері Алмазне зафіксували масову загибель риби. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський рибоохоронний патруль.

За даними відомства, інспекторський склад Київського рибоохоронного патруля неодноразово здійснював виїзди на озеро Алмазне у Києві, де було зафіксовано загибель риби. В результаті обстеження водойм та прибережних ділянок виявили загиблу рибу, а саме:

·       окунь звичайний — 600 екземплярів,

·       плітка звичайна — 25 екземплярів,

·       сонячний окунь — 15 екземплярів,

·       верховодка — 10 екземплярів.

Для встановлення причин замору риби відібрали проби води, які направлені до іхтіопатологічної лабораторії Держрибагентства. За результатами проведених досліджень речовин, що могли призвести до загибелі риби виявлено не було. Також Київським рибоохоронним патрулем було ініційовано перед КП "Плесо" очищення озера Алмазне від загиблих водних біоресурсів.

В КП "Плесо" відреагували на загибель риби в озері Алмазне у Києві та звернулися до Державної екологічної інспекції із проханням з’ясувати обставини надзвичайної події. Комунальне підприємство також здійснює заходи з ліквідації її наслідків.

"Додатково інспектори КП "Плесо" обстежили водойми на наявність труб, виведених у водойму. За результатами виявили та перекрили трубу, балансоутримувач котрої не встановлений. Крім цього, було виявлено трубу, в доступі до якої працівникам комунального підприємства було відмовлено невстановленими особами. За цим фактом, а також з метою з’ясування повних обставин масового вимирання риби КП "Плесо" звернулося до Державної екологічної інспекції", — заявили в КП "Плесо".

На даний момент триває ліквідація наслідків надзвичайної події на озері Алмазне.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують створити нову ботанічну пам'ятку природи.

Читайте також, що у Києві почали розслідувати шахрайство із забудовою Галерного острова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися