У Києві планують створити нову ботанічну пам'ятку природи

Що відомо про заповідний об’єкт

У Києві планують оголосити чотири вікові дуби ботанічною пам'яткою природи місцевого значення "Чотири брати". Проєкт такого рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, передають "Коментарі".

Дерева дуба черешчатого, яким планують надати природоохоронний статус, ростуть біля заказника "Лісники" у Голосіївському парку. Це дерева віком від 200 до 400 років.

За словами депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової, наявність заповідних меморіальних дерев є важливою задля виховання у мешканців поваги та дбайливого ставлення до природи в цілому та природно-заповідного фонду зокрема.

"Дуби, які пропонуються до заповідання є досить кремезними, зокрема два дерева 200 річні, а інші – віком 300 та 350 років. Прийняття проєкту рішення сприятиме поліпшенню екологічного та санітарного стану міста Києва, матиме важливе естетичне та біологічне значення, а також суттєву історико-меморіальну цінність", – прокоментувала Семенова.

Депутатка додала, що вікові дерева несуть не лише ботанічну цінність, але й мають велике культурне значення для людей.

Нагадаємо, у Києві повернули громаді землі ландшафтного заказника "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк". Солом’янська окружна прокуратура Києва домоглася у суді повернення столичній громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка, що входить в охоронну зону ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк". Вартість земельної ділянки оцінюють у понад 390 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва висадили кленову алею. Молоді дерева тепер ростуть вздовж вулиці Ревуцького. Так у столиці відновлюють баланс за кількістю пошкоджених та повалених дерев.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

8 листопада 2023, 14:41

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom/////////////////////////////////////////////////////////////// Президент Єврокомісії: Якщо Рада ЄС відкриє переговори з Україною про вступ, робота над процесом може розпочатися негайно............"Українці на це заслуговують" - Зеленський сказав, чого чекає від ЄС............=============BRIUSSEL'' URSULA FON DER LIAEN SHOZEP BORREL'' SHARL'' MISHEL''===OPORU PROGRESSA ZEMNOGO NAVSEGDA NASOVSEM.........===============UKRAINA V ES===ETO ISTINNUI PROGRESS===ETO =SSE= =SSM= PROTSVETANIE ZEMLIAN VECHNUI MIR NA ZEMLE NAVSEGDA NASOVSEM..........==========VLADIMIR ZELENSKII VALERII ZALUSHNUI UKRAINSKIE VOINU UKRAINSKII NAROD UKRAINA===EDINAIA ANTIOLIGARXICHESKAIA ANTIDESTRUKTIVNAIA PROGRESSIVNAIA BRIUSSEL''SKAIA FORMATSUIA===UKRAINSKAIA GUMANNAIA TSUVILIZATSUIA.........============VLADIMIR ZELENSKII PREZIDENT UKRAINU 2024=2029........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися