Ландшафтний заказник та парк у Києві захистили від забудови (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві повернули територіальній громаді столиці землі ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України.

За даними відомства, Солом’янська окружна прокуратура Києва домоглася у суді повернення столичній громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка, що входить в охоронну зону об’єкту природно-заповідного фонду - ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк". Вартість земельної ділянки оцінюють у понад 390 мільйонів гривень.

"Використання земель природно-заповідного фонду є обмеженим. Спірна територія становить особливе природоохоронне значення для району, є невід’ємним елементом екосистеми та перебуває під охороною держави. Ця земельна ділянка Київрадою у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась", — зазначили в Офісі генерального прокурора України.

Суд повністю погодився з доводами прокурора про здійснення на охоронюваних землях самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них. Рішенням Господарського суду Києва скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об’єктів. Підприємство зобов’язано повернути земельну ділянку столичній громаді та знести незаконно збудовані об’єкти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва висадили кленову алею. Молоді дерева тепер ростуть вздовж вулиці Ревуцького. Так у столиці відновлюють баланс за кількістю пошкоджених та повалених дерев.

Нагадаємо, Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин не підтримала рішення про заповідання лісу в охоронній зоні музею в Пирогові. На цій земельній ділянці планують збудувати новий житловий мікрорайон. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися