У Києві "заробили" майже 2 млн гривень на обстріляному музеї Шевченка

За це загрожує 8 років позбавлення волі

Київські прокурори повідомили про підозру підряднику, який розікрав кошти, виділені на відновлення музею Т. Шевченка. Кабмін у жовтні 2022 року через Міністерство культури та інформаційної політики виділив музею 1,75 млн грн на відновлення приміщень музею, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Під час проведення ремонтних робіт підрядник свідомо завищив обсяг виконаних робіт, включивши у звітність такі роботи, які фактично не були здійснені. Це призвело до неправомірного використання бюджетних коштів на суму приблизно 200 тис. гривень. Докази умисного завищення обсягів будівельних робіт отримано будівельно-технічної та економічної експертизи.

Факт умисного завищення будівельних робіт підтверджено будівельно-технічною та економічною експертизами. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування у справі щодо розкрадання коштів. Його обвинувачують у призначенні недійсних робочих місць для 23 осіб та виплачування їм заробітної плати.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися