У Київському СІЗО працював масштабний наркотрафік на чолі зі "смотрящим"

Чотирьом учасникам злочинної групи може загрожувати позбавлення волі

Поліцейські столиці пред'явили підозру членам організованої злочинної групи, яку очолювали "смотрящий". Ця група впроваджувала схему з постачання канабісу та метадону до Київського слідчого ізолятора. Їм інкриміновано кілька статей Кримінального кодексу.

Про це повідомляє столична поліція. 

Поліція встановила, що киянин 1983 року народження перебуваючи під час покарання за майнові злочини, організував контрабанду наркотиків до в'язниці. Чоловік виступав як "смотрящий" і втягнув до цієї злочинної схеми ще одного в’язня та трьох своїх знайомих, які раніше завершили покарання за серйозні злочини, такі як напади, вимагання та крадіжки.

За зазначеним розподілом обов’язків члени групи, які були на волі, отримували розпорядження від організатора щодо типу та кількості наркотиків. Після цього вони передавали ці пакунки через паркан до території в'язниці. Один із учасників групи підбирав ці пакети в середині СІЗО і розповсюджував їх серед осіб, які перебували під вартою, слідуючи вказівкам лідера.

У травні затримали одного з постачальників наркотиків після передачі чергового пакета на територію ув'язнення. У зв'язку з цим, йому, організатору та ще одному учаснику, який перебував під вартість, було оголошено про підозру за статтею 307 частина 2 Кримінального кодексу України.

Чотирьом учасникам злочинної групи може загрожувати від 5-ти до 12-років позбавлення волі, а так званому "смотрящему" - до 15-ти. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що e Києві затримали підприємця, який надав хабар слідчому за закриття кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів на ремонті укриттів. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися