Найбільший прапор України пошкоджено у Києві

Що про ситуацію розповіли в мерії столиці

У Києві зняли пошкоджене полотнище найбільшого прапора України та пізніше піднімуть нове. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп, передають "Коментарі".

За його словами, попри те, що головний прапор країни приспустили на флагштоку, як зазвичай, під час негоди, його пошкодив сильний вітер

"Найбільший прапор України був приспущений ще напередодні погіршення погодних умов. Однак сильні пориви вітру пошкодили приспущене полотнище. Зараз його вже знімають із флагштока та замінять на нове", – заявив Непоп.

В мерії Києва пообіцяли, що новий прапор замайорить над столичними схилами, щойно поліпшиться погода.

Нагадаємо, споруда флагштока у Києві є найбільшою в Україні, його висота – майже 90 метрів, вага – 32 тони. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві сильний сніг, хуртовина і дуже сильний вітер у понеділок, 27 листопада. Пориви північно-західного вітру в столиці сягають 15-20, місцями 25 метрів за секунду. Вулиці та дороги столиці очищають від снігу 490 одиниць спецтехніки. Комунальники продовжують боротьбу з наслідками негоди у столиці. Через негоду у Києві обмежили в’їзд габаритного транспорту у столицю зранку 27 листопада.

Читайте також, що у Києві через сильний снігопад школи змінять формат навчання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися