На Київ та Київську область насувається потужна снігова буря

Що треба знати про небезпечні погодні явища

Мешканців Києва та Київської області попереджають про значне погіршення погодних умов. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, у Києві сьогодні, 26 листопада, у другій половині дня очікується значний сніг, хуртовина, а на дорогах ожеледиця. Також можливі штормові пориви вітру зі швидкістю 17-22 метрів на секунду, місцями — до 25 метри на секунду.

"Мешканці столиці, за можливості залишайтесь вдома, а перебуваючи на вулиці, будьте обережними та обачними", — закликали киян у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві.

У Київській області сьогодні, 26 листопада, також прогнозують сильний сніг, хуртовини, штормовий вітер, а на дорогах ожеледиця. Такі погодні умови через те, що більшість областей України опинилась під впливом активного південного циклону. Синоптик Наталка Діденко оприлюднила карту поточної погоди.

"У багатьох областях ліпить сніг, вітер дуже сильний, хуртовини, снігові замети, складна ситуація на дорогах. Як видно на картинці поточної погоди, залежно від температури повітря десь йде сніг, десь мокрий сніг, а десь ліпить дощ. Сніг при вищій температурі повітря може швидко переходити у льодяний дощ, ймовірне обледеніння. Надзвичайно ускладнює ситуацію скажений штормовий вітер", — прокоментувала Діденко.

У Києві сильний сніг, хуртовина і дуже сильний вітер не тільки сьогодні, 26 листопада, а й у понеділок, 27 листопада.

"Пориви північно-західного вітру в столиці досягатимуть 15-20, місцями 25 метрів за секунду! Позакріпляйте все, що хоч якось може злетіти чи зірватися, самі будьте обережними, особливо під білбордами, великими деревами. Шановні водії! Хай не справдиться прогноз — але, будь ласка, утримайтесь від поїздок у неділю-понеділок. Кому буде сьогодні-завтра мало снігу в Києві, у середу очікується вихід чергового південного циклону із снігопадами!" — розповіла синоптик Наталка Діденко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через негоду у Києві обмежили в’їзд габаритного транспорту зранку 27 листопада.

Читайте також, що у Києві через сильний снігопад школи змінять формат навчання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися