"Колумбайн - відродження": у Києві школярі погрожували влаштувати теракт (Фото)

Кіберполіцейських з'ясували груповий Telegram-чат під назвою "Колумбайн - відродження", учасниками якого були 169 користувачів. Там закликали до здійснення терактів в школі. Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

Аналіз контенту в чаті показав, що о 20:21 було відправлено повідомлення такого змісту: "Завтра школа номер 250 міста Київ запам'ятає цей день назавжди". О 20:40 інший користувач чату розмістив фотографію рушниці ІЖ-81, яке, судячи зі змісту повідомлення, він вкрав у свого батька.

Взявши до уваги недавні трагічні події на території школи в Казані, де 19-річний хлопець скоїв масове вбивство, правоохоронці посилено реагують на подібні випадки спілкування в інтернеті.

Поліція відкрила кримінальне провадження і одночасно посилила охорону спеціалізованої школи №250 в Києві. Правоохоронці встановили автора першого повідомлення, яким виявився 15-річний учень іншої школи. В результаті обшуку у нього виявили телефон і комп'ютер, а сам він заявив, що відправив повідомлення в чат жартома.

З хлопцем і його батьками провели профілактичну бесіду, на даний момент встановлюють особу користувача, який викладав в чаті фото рушниці.

picture 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський може звільнити Кличка з посади голови КМДА через РНБО.

Читайте також про жорстоке вбивство хлопця в Дніпровському районі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися