Київські судді "погоріли" на хабарі

Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) разом з детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) викрили чотири судді Київського апеляційного суду в хабарництві. Їм була передана неправомірна вигода розміром 35 тисяч доларів США за ухвалення "необхідного рішення" щодо скасування арешту майна.

Про це поінформували у САП і НАБУ.

Встановлено, що 28 листопада "суддя-посередник" отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна, — йдеться у повідомленні САП.

Після отримання суддею 10 тисяч доларів США він залишив собі цю суму, а решту – 25 тисяч доларів США – передав колегам, які прийняли судове рішення. НАБУ встановило, що суддя вклав 25 тисяч доларів США в коробку від пляшок з віскі для подальшої передачі колегам. Ці колеги, після отримання цих коштів, розділили їх між собою.

Під час обшуків у місцях проживання та проживання суддів детективи вилучили зазначену суму коштів. Вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо судді апеляційного господарського суду, який виправдовував дії рф та закликав своїх знайомих до співпраці на користь окупантів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися