У Києві викрили дві масштабні нарколабораторії (ФОТО)

Наркотики та психотропи розповсюджували всією країною

За провадженням Шевченківської окружної прокуратури міста Києва виявлено чотири особи, які організували на території столиці дві нарколабораторії для виробництва канабісу. Також був знайдений склад для зберігання готової продукції. Організатори також встановили канали збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у межах Києва.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За даними слідства фігуранти розробили план виробництва, зберігання та подальшої реалізації наркотиків "від рук до рук". Кожен із учасників злочину виконував свою функцію. Наприклад, 31-річний чоловік із 24-річною лікарнею відповідали за збут готової продукції, тоді як двоє чоловіків, віком 25 та 35 років, організовували процеси вирощування конопель та виготовлення канабісу в місцях проживання.

Лабораторії виготовляли наркотики з щомісячним обігом у 300 тис. грн. В ході проведених 5 оперативних закупок, 7 санкціонованих  обшуків правоохоронці вилучили 300 гр. амфетаміну, 500 гр. канабісу, 50 пігулок МДМА (екстазі), 50 гр. екстракту канабісу, 24 рослини конопель, грошові кошти, засоби для зважування та фасування, лабораторний посуд та інше приладдя для виготовлення психотропних речовин, мобільний телефон, грошові кошти тощо.

Загальна вартість вилучених речовин складає понад 500 тис. грн. Фігурантів затримали, наразі вирішується питання про повідомлення особам про підозру, обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що столичні митники вилучили з міжнародного поштового відправлення наркотики. За даними відомства, з України до Польщі намагалися відправити посилку з кілограм наркотиків.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися