У Києві "обчистили" церков під час ремонту

На території церкви знаходився сейф

У Києві троє чоловіків в Києві "обчистили" церков на 60 тисяч гривень. Ця крадіжка сталася під час будівельних робіт на території храму, і злочинці, які взяли участь у ремонті, викрали частину цієї суми та витратили її. Органи правопорядку затримали підозрюваних та оголосили їм про підозру. 

Про це повідомляє столична поліція. 

Повідомлення про викрадання сейфу з церкви одночасно з документацією та грошовою сумою на 60 тисяч гривень надійшло до поліції Солом'янського району 1 грудня. Після огляду місця події правоохоронці встановили, що на території церкви розміщувався сейф, де знаходилися кошти, призначені для виплати заробітної плати будівельникам та закупівлі будівельних матеріалів. Вранці 1 грудня охоронник виявив, що сейф зник

У результаті проведених першочергових заходів, спільно з оперативниками управління карного розшуку та кримінального аналізу Главку ми з’ясували, що в день крадіжки до церкви проникло троє осіб, які зламали двері, винесли сейф, завантажили його до легкового автомобіля та поїхали  у невідомому напрямку. Також ми встановили, що вказаний автомобіль перебуває на території одного з приватних будинків у Київській області, - йдеться в повідомленні. 

Під час невідкладного обшуку за вказаною адресою поліцейські виявили в будинку трьох чоловіків, віком 20, 33 та 34 роки, у яких вилучили гроші, викрадені з церкви. Також, під час обшуку за місцем мешкання одного з фігурантів правоохоронці вилучили церковну документацію, яка зберігалася у викраденому сейфі.

Поліцейські затримали фігурантів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) разом з детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) викрили чотири судді Київського апеляційного суду в хабарництві. Їм була передана неправомірна вигода розміром 35 тисяч доларів США за ухвалення "необхідного рішення" щодо скасування арешту майна.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися